Thuis golfen of naar de golfbaan?

Golf met een golf simulator of op de golfbaan

Iedere golfer weet hoe fijn het is om een dagje op de golfbaan te vertoeven, heerlijk in de buitenlucht bewegen en gezellig met goed gezelschap op de baan om te sporten. Toch zijn de mogelijkheden om thuis te golfen met een golf simulator tegenwoordig erg goed en divers en een mooie aanvulling op het golfen op de golfbaan. Golf simulators zijn er in verschillende prijsklassen en zijn erg accuraat in wat ze meten, geen reden dus om het te laten er een in huis te halen.

7 Redenen om thuis te golfen met een golf simulator

1. De golfbaan is gesloten

Je wordt wakker en hebt ineens zin om te golfen. Probleem.. de golfbaan is nog niet geopend. Met een golf simulator in huis kan je zelf kiezen op welk moment van de dag je wilt golfen en ben je niet afhankelijk van de openingstijden van de golfbaan.

2. Je hebt weinig tijd

Een golfbaan ligt niet altijd om de hoek en als je weinig tijd hebt en toch even wilt golfen, is thuis golfen in plaats van naar de golfbaan een handige optie. Je kan letterlijk het bed uitstappen en binnen 5 minuten een bal slaan.
Wist je dat je met golf simulator software alle banen van over de hele wereld kan spelen? Binnen 5 minuten sta je (virtueel) op de St. Andrews golfbaan in Schotland of op de Pine Valley Golf Club in New Jersey, gaaf toch?

3. Je wilt extra oefenen

Extra oefenen om je golf skills te verbeteren, dat kan prima met een golf simulator. Met een golf simulator eindeloos werken aan het perfectioneren van je golf swing of je slag verbeteren.

Bijkomend voordeel van een golf simulator is dat er allerlei statistieken van je worden bijgehouden, zoals de snelheid en afstand van de bal. Zo kan je vorderingen volgen en bekijken waar verbetermogelijkheden liggen en waarvoor je kan oefenen. Wist je dat golf simulator software diverse leuke oefen mogelijkheden biedt?

4. Je hebt (nog) geen baanpermissie

Als je enthousiast geraakt bent over golfen, dan mag je helaas nog niet zomaar de golfbaan op. Je zal eerst baanpermissie nodig hebben, vaak bij een golfclub te behalen middels een korte cursus. Je leert daarmee de basis en etiquette van het golfen. Daarna kan je er voor kiezen om het Handicap 54 (GVB) te behalen, ook middels een cursus met examen.

Ondertussen wil je natuurlijk aan de slag en oefenen met golf, een golf simulator in huis is een perfecte uitkomst om niet stil te staan in het ontwikkelen van je golfvaardigheden.

5. Je bent (tijdelijk) slecht ter been

Golfbanen zijn lang en als je door omstandigheden je niet goed kan verplaatsen natuurlijk niet fijn om naar de golfbaan te gaan. Zo lang je de swing nog maar kan maken, kan je zonder verder de baan over te hoeven sjokken met ene golf simulator gewoon blijven golfen.

6. Je wilt iemand kennis laten maken met golf

Iemand anders enthousiast maken of bijvoorbeeld je eigen kinderen kennis laten maken met golf, dat kan ook prima met een golf simulator thuis.

Door voor kinderen haalbare doelen op te stellen, houd je het leuk voor ze en het helpt echt bij het vroeg opdoen van golfvaardigheden. Een leuke manier om samen een gezellige tijd te hebben!

7. Het is slecht weer

Het stormt, regent, onweert of sneeuwt buiten, geen weer om over de golfbaan te struinen. Een golf simulator is dan een uitkomst, lekker onder een droog dak en met de verwarming aan toch een lekker potje golf kunnen spelen.


Het is dus zeker de moeite waard om een golf simulator in huis te halen om te oefenen en ontspannen golf te spelen. Bepaalde situaties zoals een helling of plekken zonder gras en andere onvoorspelbaarheden kunnen nooit door een simulator nagebootst worden. En vergeet ook niet dat golfen in de buitenlucht ook voordelen heeft, het kan elkaar juist mooi versterken en aanvullen.