Wat is de minimale benodigde ruimte voor een golf simulator?

Golf simulator opstelling woonkamer

Je leest hier wat de minimale benodigde ruimte is voor gebruik van een golf simulator in huis.

Om een goede golfswing uit te kunnen voeren moet je rekening houden met een minimale afmeting van een ruimte van 2,75 meter hoog, 3,65 meter breed en 3,65 lang. Dat zijn dan wel minimale afmetingen en de werkelijke ruimte hangt af van de gekozen opstelling. Bekijk hier de vereisten per golf simulator of launch monitor.

Benodigde ruimte ProTee VX

Bekijk hier meer informatie over de ProTee VX.

De optimale hoogte voor een ruimte met ProTee VX is 3 meter.

Volgens ProTee moet de VX tussen 100 en 110 cm vóór het slaggebied en 275 tot 305 cm boven het slaggebied worden gemonteerd. ProTee raadt aan om te slaan vanaf een afstand van minimaal 3 meter van uw impactscherm en 2,5 meter aan uw linker-, rechter- en achterkant te hebben voor een veilige, onbelemmerde zwaai.

ProTee VX minimale hoogte

Benodigde ruimte Garmin R10

Garmin Approach R10

Bekijk hier meer informatie over de Garmin Approach R10.

Zorg voor een ruimte van minimaal 4,5 meter lang, 2,5 meter breed en 2,5 meter hoog. Een ruimte van 5,5 meter lang, 4,6 meter breed en 3,05 meter hoog biedt een nog veel comfortabelere ervaring met de Garmin R10 en maakt ook een centraal richtpunt mogelijk. 

De afslagmat moet ten minste 60 cm lang en breed zijn. Voor een optimale ervaring is een grotere mat aanbevolen.

Plaats de bal ten minste 2,5 meter van een scherm of net voor betere precisie. De Approach R10 plaats je 1,8 tot 2,5 meter achter de mat.

Benodigde ruimte Optishot 2

Bekijk hier meer informatie over de Optishot 2 golf simulator.

Zorg voor voldoende ruimte om comfortabel met uw langste clubs te kunnen zwaaien.

Een ruimte van minimaal 3 x 3 meter met plafonds van ten minste 2,5 meter hoog is nodig om volledige swings te kunnen maken. Deze afmetingen hangen natuurlijk af van uw lengte, de steilheid van uw swing en de lengte van de club die u wilt gebruiken.