Wat heb je nodig voor een thuis golf opstelling?

Golf simulator opstelling woonkamer

Je leest hier welke middelen je allemaal nodig hebt om indoor te kunnen golfen.

Zoals uitgelegd op de pagina Wat is een golf simulator?, kan je het met een opstelling voor indoor golf zo gek maken als je maar wilt.

Golf simulator

De golf simulator is het apparaat met sensoren dat je swing en slag meet. Er zijn verschillende soorten simulators in verschillende prijsklassen, neem eens een kijkje bij onze golf simulators.

Computer

De golf simulator sluit je aan op een pc of laptop of tablet.
Een golf simulator werkt met speciale software waarmee je oefeningen kan doen of complete golfbaanparcours kan nabootsen. Om deze software te draaien heb je dus een pc of laptop of tablet nodig.
Hier geldt dat hoe beter de capaciteit van de computer, hoe soepeler de software werkt. Je kan het zo gek maken als je zelf maar wilt en een enorm krachtige gaming-computer aanschaffen, maar een eenvoudigere optie is ook mogelijk.
Minimale eisen zijn Windows 10 of hoger, minimaal 8GB RAM geheugen en een videokaart met minimaal 2GB geheugen.

Scherm

Vervolgens heb je een scherm nodig dat wordt aangesloten op de computer, daarop wordt het virtuele golfspel afgespeeld.

Om kosten te besparen kan je er voor kiezen om het scherm van de pc of laptop te gebruiken voor het afspelen.

Voor de mooiste ervaring wordt meestal een beamer met projectorscherm gebruikt. Het projectorscherm wordt dan achter het golf net geplaatst, zodat je tegen het netje aan slaat en het op het projectorscherm lijkt alsof je op een echte baan slaat.

Golf net of slagkooi

Om binnen te golfen met een golf simulator opstelling, zal je een net nodig hebben om je slag op te vangen (en schade in huis te voorkomen). Voor het opvangen van de bal zijn verschillende opties, namelijk:

  • Golf net – Dit kan een eenvoudig klein netje, een wat groter golf oefennet of een stevig opvangnet (optioneel met zijnetten) zoals van het merk The Net Return. 
  • Golf slagkooi – Een slagkooi biedt meer veiligheid en intensiteit voor uw indoor golfervaring. De slagkooi heeft een robuust frame met zwarte stofwanden beschermt muren en plafonds en houdt golfballen binnen het speelgebied, terwijl ongewenst omgevingslicht wordt geblokkeerd voor een helderder beeld. De duurzame nylon en breiwerkconstructie zorgt voor een verbeterde projectie van het spelbeeld en past perfect in uw ruimte. Een ideale toevoeging voor elke golfsimulator, zowel thuis als zakelijk, om uw spel nauwkeurig te analyseren en te verbeteren.
  • Golf impact scherm – Een golf impact scherm is een doek dat gebruikt wordt voor het opvangen van de golfballen in een golf simulator opstelling. Het scherm vangt golfballen op en beschermt de omgeving, terwijl het samenwerkt met de projector om een meeslepende visuele ervaring te bieden. Ontworpen om de impact te absorberen en omgevingsgeluid te minimaliseren, zorgt het voor een veilige en storende speelomgeving. Het correcte schermformaat zorgt ervoor dat beelden volledig en helder worden geprojecteerd, wat bijdraagt aan een realistische golfervaring thuis.

Golf mat

Een mat is noodzakelijk om de golfbal op te leggen je slag vanaf de mat te kunnen uitvoeren, meestal van kunstgras gemaakt.

Golf accessoires

Zonder de standaard golfuitrusting kom je natuurlijk nergens, een aantal golfballetjes en een club zijn ook voor het indoor golfen een must.

Afhankelijk van je budget kan je dat uitbreiden met accessoires zoals een houder voor je golf clubs.