Wat is een golf simulator?

Golf simulator woonkamer opstelling

De laatste jaren zijn er verschillende soorten golf simulators op de markt gekomen en de techniek is enorm verbeterd. Maar wat is een golf simulator eigenlijk?

Een golf simulator is een apparaat met techniek om het golfen op een echte golfbaan na te bootsen om binnen in kleinere ruimtes mee te kunnen golfen.

Een golf simulator is echt niet alleen meer voor golf amateurs, maar ook de professionals oefenen tegenwoordig thuis golf met een golf simulator. Tiger Woods oefent thuis met een golf simulator en Donald Trump liet er een installeren in het Witte Huis.

Om thuis te kunnen golfen ben je er nog niet met een golf simulator alleen, zo’n apparaatje meet eigenlijk alleen je golfslag. Met sensoren wordt zeer accuraat en snel je swing en slag gemeten, haast net als echt golfen. De golf simulator sluit je aan op een computer, laptop of tablet, waarop je de bijbehorende software installeert. Vervolgens kan je de computer weer aansluiten op een grote tv of beamer om je slag in beeld te kunnen volgen. Vaak wordt de projectordoek of het tv scherm achter of boven een golfnetje geplaatst, zodat je slaat in het netje en tegelijkertijd op beeld je slag kan volgen. Net echt.

Je kan het qua kostenbudget zo gek maken als je maar wilt, een eenvoudige tablet met een goedkoop golf net tot aan een complete opstelling met beamer, professionele slagkooi met HD projectordoek en high-end computer. Indoor golfen met een golf simulator is toegankelijk voor iedereen.