Wat heb je allemaal nodig voor indoor golf?

Golf simulator opstelling woonkamer

Je leest hier welke middelen je allemaal nodig hebt om indoor te kunnen golfen.

Zoals uitgelegd op de pagina Wat is een golf simulator?, kan je het met een opstelling voor indoor golf zo gek maken als je maar wilt.

Golf simulator

De golf simulator is het apparaat met sensoren dat je swing en slag meet. Er zijn verschillende soorten simulators in verschillende prijsklassen, neem eens een kijkje bij onze golf simulators.

Computer

De golf simulator sluit je aan op een pc of laptop of tablet.
Een golf simulator werkt met speciale software waarmee je oefeningen kan doen of complete golfbaanparcours kan nabootsen. Om deze software te draaien heb je dus een pc of laptop of tablet nodig.
Hier geldt dat hoe beter de capaciteit van de computer, hoe soepeler de software werkt. Je kan het zo gek maken als je zelf maar wilt en een enorm krachtige gaming-computer aanschaffen, maar een eenvoudigere optie is ook mogelijk.
Minimale eisen zijn Windows 10 of hoger, minimaal 8GB RAM geheugen en een videokaart met minimaal 2GB geheugen.

Scherm

Vervolgens heb je een scherm nodig dat wordt aangesloten op de computer, daarop wordt het virtuele golfspel afgespeeld.

Om kosten te besparen kan je er voor kiezen om het scherm van de pc of laptop te gebruiken voor het afspelen.

Voor de mooiste ervaring wordt meestal een beamer met projectorscherm gebruikt. Het projectorscherm wordt dan achter het golf net geplaatst, zodat je tegen het netje aan slaat en het op het projectorscherm lijkt alsof je op een echte baan slaat.

Golf net of slagkooi

Een golf net is noodzakelijk om je slag op te vangen (en schade in huis te voorkomen). Dit kan een eenvoudig klein netje zijn of een compleet net om een projectorscherm heen, ook wel een slagkooi genoemd.

Golf mat

Een mat is noodzakelijk om de golfbal op te leggen je slag vanaf de mat te kunnen uitvoeren, meestal van kunstgras gemaakt.

Golf accessoires

Zonder de standaard golfuitrusting kom je natuurlijk nergens, een aantal golfballetjes en een club zijn ook voor het indoor golfen een must.

Afhankelijk van je budget kan je dat uitbreiden met accessoires zoals een houder voor je golf clubs.